Dekadans

Obs: om inget nytt, uppdatera sidan!

Okay Kaya – Debaser Strand 10/10

Okay Kaya går upp på scen och börjar med en klar ren ton sjunga Daniel Johnstons “Devil Town” acapella. Hennes röst känns som en klapp på kinden. Det var ett perfekt intro till Okay Kayas spelning på Debaser Strand. Okay Kaya är så mycket samtid för mig. Hennes musik kombinerar element av indie-pop, RNB och elektroniska influenser. Produktionen är experimentell och ljudbilden är subtil och avskalad med en intim, lågmäld ton som väcker intresset.

Okay Kaya är någorlunda outforskad för både mig och Kalle. Vi skojar om att vi inte får köpa merch för att vi inte kan nämna fem låtar. Debaser Strand är en mysig plats för ett första möte. På scen är det Okay Kaya och hennes turnekollega Group O som backar med sång, gitarr och rattning av backtracks. Kaya är självsäker och känslan i rummet är lekfull och avslappnad.

Låt för låt lärde vi känna Okay Kaya mer. Jag blev förvånad över hur -neo-soulig hennes musik var i helhet. Många sex åttor och så, vibeig baktakt. Hoppades på att Baba skulle dyka upp och spela nya singeln “I Believe in Love” med Kaya, vilket inte hände, men hon avslutade med ”Mother Natures Bitch” vilket satte en snäll publik till liv och dans. Jag lämnar spelningen med nya favorit-kaya-låtar och kan officiellt nämna fem av dom.

Tjejlyssnat på den här sedan spelningen:

Bisou /Pauli


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *